Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Αυξήσεις φωτιά στα τέλη της Πάργας…


 parga4Πρωτοχρονιάτικο....μποναμά επεφύλασσε για τους κατοίκους της περιοχής ο Δήμος Πάργας. Έτσι λίγο πριν εκπνεύσει το 2012 και με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε την αύξηση των δημοτικών τελών, που σε ορισμένες κατηγορίες ανέρχεται και στο 70%.

Μάλιστα η αύξηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των περσινών οι οποίες ήταν ακόμη υψηλότερες. Αθροιστικά λοιπόν οι κάτοικοι καλούνται να πληρώσουν πανάκριβα υπηρεσίες που συνεχώς υποβαθμίζονται ενώ σε ορισμένα τοπικά διαμερίσματα απουσιάζουν παντελώς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε και η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι αυξήσεις σε ορισμένα τοπικά διαμερίσματα μετά την περσινή αύξηση που άγγιξε περίπου το 240% έρχονται σήμερα με νέα αναπροσαρμογή με αύξηση κοντά στο 70%.

Η απόφαση αυτή προσθέτει κι άλλα βάρη σε πολλούς εργαζόμενους, άνεργους, μικρούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους του δήμου Πάργας, που ήδη δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμη και το λογαριασμό του ρεύματος.

Το θέμα όπως αναφέρει συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και αποδεικνύει περίτρανα ότι ακολουθείται σκόπιμη τακτική που απομακρύνει τους κατοίκους από τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την πρόταση και πρότεινε να γίνει μείωση των δημοτικών τελών. Στις σημερινές συνθήκες παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ, τονίζει την ανάγκη κατάργησης των δημοτικών τελών και κάθε τέλος και φόρος σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, αθλητισμό, πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου