Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

«Χαράτσι» από την ΕΑΣ Θεσπρωτίας στους Πρεβεζάνους.

 
Οικονομική επιβάρυνση που ξεκινά από τριάντα και φτάνει στα ογδόντα ευρώ βάζει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας στους αγρότες της Πρέβεζας, καθώς συμπληρώνει τις αιτήσεις τους για την ενιαία ενίσχυση.

 
Το γεγονός αυτό καυτηρίασε ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου ο οποίος υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη χρέωση είναι παράνομη, καθώς όπως προκύπτει και από απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέροντας ότι οι αιτήσεις ΟΣΔΕ υποβάλλονται δωρεάν. Πρόσθεσε ότι έχει προβεί σε σχετικές παρεμβάσεις προς την Ε.Α.Σ. Θεσπρωτίας – που έχει αναλάβει το σχετικό έργο και στην Πρέβεζα- χωρίς ωστόσο να αλλάξει η στάση εκ μέρους της και ζήτησε να υπάρξει απόφαση για αυτό το θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 
Στα προβλήματα που υπάρχουν με το πρόγραμμα ΟΣΔΕ και στις προτάσεις της Περιφέρειας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ο οποίος υπογράμμισε και από την πλευρά του ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ζητά χρήματα από τους αγρότες, καθώς το εν λόγω έργο το έχει αναλάβει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με δημοπρασία η ΠΑΣΕΓΕΣ, που το ανέθεσε με αμοιβή στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών. «Οι Περιφερειάρχες ζητήσαμε να ανατεθούν στις αιρετές Περιφέρειες οι αρμοδιότητες για το ΟΣΔΕ, ώστε να μη προκαλούνται προβλήματα στους παραγωγούς, όπως συμβαίνει και με τις δασικές εκτάσεις. Έχουμε συντάξει και σχέδιο νόμου το οποίο στείλαμε στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει αυτή η κατάσταση, που κάποια περίοδο προχωρούσαν πολύ καλά τα πράγματα, αλλά τώρα όλα τελείωσαν και δε μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο έτσι».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου