Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ο χρηστικός πίνακας εποχικότητας φρούτων και λαχανικών από την WWF

Κάθε εποχή και κάθε μήνας κουβαλάνε μαζί τους ένα πλούσιο καλάθι από φρούτα και λαχανικά εποχής. Όλοι μας έχουμε συνδυάσει το καλοκαίρι με τη γεύση του καρπουζιού και του ροδάκινου και το φθινόπωρο με το χρώμα των μήλων και των πορτοκαλιών. Είναι σημαντικό η διατροφή μας να συμβαδίζει με τη ροή των εποχών και των μηνών, καθώς έτσι βοηθάμε μεταξύ άλλων και το περιβάλλον. 

Μπορείτε να δείτε τον χρηστικό πίνακα εποχικότητας φρούτων και λαχανικών πατώντας εδώ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΕΡΑΣΤΑ

Είσοδος στην αρχαία Κασσώπη, χτισμένη στις πλαγιές του Ζαλόγγου. (Φωτογραφία: Βασιλική Κεράστα)
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μια ανοιξιάτικη περιήγηση με πολλή ιστορία, όμορφη φύση και δραστηριότητες, την οποία σχεδίασε το σωματείο Διάζωμα και υλοποίησε με επιτυχία το ταξιδιωτικό γραφείο somewhere we know.
Ταξιδεύοντας από θέατρο σε θέατρο, διασχίζουμε χιλιοπερπατημένα μονοπάτια αρχαίων ελληνικών πόλεων προκειμένου να γνωρίσουμε την Ηπειρο με έναν άλλο τρόπο. Στόχος σημαντικά θέατρα της Κλασικής και της Ρωμαϊκής περιόδου και πολιτιστικά σταυροδρόμια, εκεί όπου τα ανεπανάληπτα ορεινά τοπία της Ηπείρου ημερεύουν πλησιάζοντας το Ιόνιο πέλαγος. Κοντά τους, οι απέραντες παραλίες από την Πρέβεζα έως την Πάργα, ιδανικές για τις πρώτες βουτιές μας. Μια διαδρομή που αφυπνίζει τον φιλομαθή ταξιδιώτη μέσα μας, απαιτεί ψάθινο κατά προτίμηση καπελάκι και άσβεστη διάθεση για ανοιξιάτικους περιπάτους.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ο Νομπελίστας μας ποιητής Γ. Σεφέρης έλεγε για την Παιδεία...

"Τα γράμματα είναι από τις πιο ευγενικές ασκήσεις κι από τους πιο υψηλούς πόθους του ανθρώπου. Η παιδεία είναι ο κυβερνήτης του βίου. Κι επειδή οι αρχές αυτές είναι αληθινές, πρέπει να μην ξεχνούμε πως υπάρχει μια καλή παιδεία εκείνη που ελευθερώνει και βοηθά τον άνθρωπο να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον εαυτό του και μια κακή παιδεία εκείνη που διαστρέφει και αποστεγνώνει και είναι μια βιομηχανία που παράγει τους ψευτομορφωμένους και τους νεόπλουτους της μάθησης, που έχουν την ίδια κίβδηλη ευγένεια με τους νεόπλουτους του χρήματος".

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την κάλυψη των εφημεριών στα Κ.Υ. Πάργας και Καναλακίου


Νάστας: Δεν θα κλείσει ούτε το Κ.Υ. Καναλακίου ούτε το Κ.Υ. Πάργας


Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποίησε ο δήμος Πάργας το πρωινό του Σαββάτου με αφορμή την οριακή λειτουργία των Κέντρων Υγείας Πάργας και Καναλλακίου. 

Μάλιστα  στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν και αρκετοί επαγγελματίες και  πολίτες της γύρω περιοχής.  Έτσι η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του δημάρχου Πάργας κ.Νάστα, ενώ επιστολές απέστειλαν οι Βουλευτές του Νομού κ.κ.Μπάρκας και Γιαννάκης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Στράτος Ιώαννου. 


Επιπλέον στην συνεδρίαση έπειτα από πρόσκληση του δήμου και μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών αλλά και απαντήσεις σε δημοτικούς συμβούλους, ο Διοικητής του νοσοκομείου Πρέβεζας κ.Γεωργάκος , ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Πρέβεζας κ.Δήμας καθώς και οι Διευθυντές των Κ.Υ. Καναλακίου και Πάργας κ.Κυρίτσης και κ.Τέισεν. 

Η συνεδρίαση κατέληξε στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος όπου θα κοινοποιηθεί παντού και το οποίο θα περιλαμβάνει την αύξηση των χρημάτων για την κάλυψη των εφημεριών και την στελέχωση μόνιμων ιατρών. 

Το πρόγραμμα για τον μήνα Ιούνιο περιλαμβάνει 15 εφημερίες για το Κ.Υ. Καναλακίου και 15 για το Κ.Υ. Πάργας. 

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων



Το ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων) 

ευχαριστεί και ενημερώνει.



Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου αλλά και στη Λευκάδα που δεν αδιαφόρησαν εντοπίζοντας κάποιο τραυματισμένο άγριο ζώο ή πτηνό και έτσι έφτασαν εγκαίρως στα χέρια μας. Από τον Γενάρη του 2015 παραλάβαμε κιόλας 18 ζώα, κυρίως πτηνά (ημερόβια και νυκτόβια αρπακτικά) 5 Γερακίνες, 2 Ξεφτέρια, 1 Κουκουβάγια, 1 Χουχουριστή, 1 Μπούφο, 1 Γκιώνη, 1 Ορτύκι, 1 Κουρούνα πυροβολημένη εκτός κυνηγετικής περιόδου (31.03.15), 1 Γλάρο και 1 Περιστέρι, 1 μωρό Καρακάξα που έπεσε από τη φωλιά του και μόλις χθες και προχθές 2 ενήλικους τραυματισμένους Πελαργούς. 
Το 2014 παραλάβαμε από την περιοχή μας ως ΕΚΠΑΖ περίπου 45 ζώα. Πτηνά και θηλαστικά. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πτηνών πυροβολημένα. 


Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η Πάργα ανάμεσα στα 10 μέρη της Ελλάδας!

Εντυπωσιακά πλάνα της Ηπειρωτικής πόλης,με τετρακόπτερο

Το ισπανικό περιοδικό HOLA κάνει αφιέρωμα στα παραθαλάσια μέρη της ελλάδας, όπου ο καθένας θα ήθελε όχι μόνο να περάσει αξέχαστες διακοπές, αλλά να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του.Για την Πάργα το Ισπανικό περιοδικό αναφέρει:«Γραφική και κοσμοπολίτικη, στην περιφέρεια της Πρέβεζας και απέναντι από τα νησιά Παξοί και Αντίπαξοι, η Πάργα είναι μια πόλη με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, αμφιθεατρική με στενά δρομάκια που οδηγούν στην παραλία του φυσικού κόλπου. Τυγχάνει να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα». Δείτε βίντεο με τετρακόπτερο να πετάει πάνω από την Πάργα.Βίντεο῏Μοντάζ Αντώνης Βρόικος
ΠΗΓΗ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η Αλβανία αμφισβητεί τα σύνορα με Ελλάδα



Θέμα χερσαίων συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας θέτουν τα Τίρανα, καθώς, με το έντονο διάβημα προς την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα –με το οποίο ζητούσαν τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζονται αλβανικά χωρικά ύδατα– ζήτησαν και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ηπειρο! 

Πρόκειται για προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων, εκτιμούν διπλωματικές και έγκριτες νομικές πηγές, ενώ από πολιτική άποψη είναι πράξη υψηλού ρίσκου για την Αλβανία και τις διμερείς σχέσεις. Προκαλεί ωστόσο προβληματισμό στις ίδιες πηγές το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη και την όξυνση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και τη γενικότερη ενίσχυση των αποσταθεροποιητικών τάσεων στα Δυτικά Βαλκάνια. 

ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός για τη σεζόν 2015/16

Διαβάστε ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές


Από την 1η Οκτωβρίου 2015 μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου 2016, θα έχουν την δυνατότητα οι δικαιούχοι -που φέτος θα ανέλθουν στους 150.000- να κάνουν διακοπές με τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΑΕΔ για το 2015 -2016. Οι ανακοινώσεις από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ θα γίνουν το αμέσως προσεχές διάστημα και οι αιτήσεις δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015/2016 του ΟΑΕΔ θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο. Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, ενώ σύμφωνα με τα...
περσινά κριτήρια δικαιούχοι του προγράμματος είναι είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2014 είτε άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Για την επιλογή στο πρόγραμμα εφαρμόζεται αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού.
ΠΗΓΗ 

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Κρυφή κάμερα σε έναν αδέσποτο σκύλο

Έβαλαν μια κάμερα σε ένα αδέσποτο σκυλί. 
Την τοποθέτησαν καλά και άφησαν το σκυλί ελεύθερο και την κάμερα να καταγράφει.
Δείχνει ανθρώπους να το κλωτσάνε, να το χτυπάνε, παιδιά να του βάζουν δυναμιτάκια, δείχνει τις προσπάθειες του να φάει και να πιει νερό, δείχνει πως του επιτίθενται άλλα σκυλιά. 
Είναι μια καθημερινή ημέρα για ένα από τα 250.000 αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν στο Μουμπάι της Ινδίας.
*Για το βίντεο αυτό κανένας σκύλος δεν τραυματίστηκε ή έπαθε κάτι κακό, το βίντεο είναι μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της φιλοζωικής οργάνωσης του Μουμπάι της Ινδίας.
Οι δημιουργοί του ζητούν να το κοινοποιήσετε το και να υιοθετείστε ένα αδέσποτο, μην αγοράζετε από petshop. Μια ψυχή δεν έχει τιμή.
AStreetDog'sLife

Το διακεκριμένο animation φοιτητών του ΤΕΙ Αθήνας για τα παιδιά θύματα trafficking | Βίντεο

Περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά πωλούνται κάθε χρόνο. Τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν σκλάβοι στην αγορά του σεξ.

http://www.enallaktikos.gr/img31056_2d0950986689f50db1cb88af8b93c062.jpg 

Το «1,2 Million Children» είναι ένα μικρό animation που δημιουργήθηκε με την συνεργασία φοιτητών από το ΤΕΙ Αθηνών και θέμα του έχει το παράνομο εμπόριο παιδιών. Παρουσιάζει το trafficking μέσα από τη ματιά ενός παιδιού από την Αφρική που κυνηγά το όνειρο του για την ελευθερία αλλά καταλήγει να γίνει μέρος αυτής της θλιβερής στατιστικής.

Σενάριο, Σκηνοθεσία, Animation, Γραφιστικά: Έφη Παππά
Παραγωγοί: Έφη Παππά, Στέλιος Πολυχρονάκης
Μουσική: Μαριέττα Φαφούτη
Μήξη Ήχου: Στέλιος Κουπετόρης
Σχολή: Τ.Ε.Ι. Αθηνών, Εφαρμοσμένες Τέχνες και Γραφιστικά
Φεστιβάλ και Διακρίσεις:


  • 33th Drama International Film Festival
  • Balkanima ’10
  • Anim’est ’10
  • 3.0 Animasyros
  • Olympia Int’ Film Festival
  • Be There! Animation Film Festival
  • 6th Animfest (2nd Animation Award)
  • EBGE (Special Merit)
  • Los Angeles Greek Film Festival (LAGFF ’11)
  • Shanghai International Film Festival (SIFF ’11)
  • Un film per la pace (2nd Best Short Award)  
  • ΠΗΓΗ

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Οριστική νίκη των πολιτών στον πόλεμο κατά των πολυεθνικών για τον έλεγχο των σπόρων

Στρασβούργο, 11 Μαρτίου 2014 
Υπερψηφίστηκε σήμερα και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, για την απόρριψη της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα επέβαλε συνθήκες καθολικού μονοπωλίου των πολυεθνικών στην εμπορία των σπόρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. Με την υπερψήφιση αυτή η νομοθεσία απορρίπτεται από το Ευρωκοινοβούλιο και υποχρεώνεται στην πράξη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να την αποσύρει.
Ο Κρίτων Αρσένης ζήτησε από το βήμα της Ολομέλειας την παραίτηση του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Μποργκ, καθώς ο συγκεκριμένος Επίτροπος είναι υπεύθυνος όχι μόνο για την απροκάλυπτη πρόταση υπέρ των πολυεθνικών σπόρων, αλλά και για την απόρριψη της υποχρέωσης σήμανσης της μεταλλαγμένης γύρης στο μέλι, την έγκριση της καλλιέργειας μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην Ε.Ε. και τον μετριασμό της αντικαπνιστικής νομοθεσίας υπέρ των μεγάλων πολυεθνικών του καπνού.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης γιορτάζει και φέτος τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων




Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης γιορτάζει και φέτος τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές». 


Σε συνεργασία με την εταιρεία ΑΓΩΝ τη Δευτέρα 18 Μαΐου στις 09:00, 10:30, 12:00 π.μ., θα προβληθούν «Οι ειδικοί της αρχαιολογίας»• μέσα από ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, οι ειδικοί της αρχαιολογίας μας εξηγούν ποιοι επιστημονικοί κλάδοι πρέπει να συνεργάζονται σε μια ανασκαφή ώστε τα στοιχεία της να ερμηνευθούν σωστά.

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Θεατρική Παράσταση Γυμνασίου - ΓΕΛ Πάργας στο Κάστρο

DSC_0017


Η Θεατρική ομάδα Γυμνασίου και ΓΕΛ – Πάργας παρουσιάζει την Τετάρτη 13/05/2015 στις 18:30 μ.μ. στο κάστρο της Πάργας τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη.

Είσοδος 5 €.

ΠΗΓΗ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας: εκδήλωση για τον Άλκη Αλκαίο

CAM00267-1

Την Τρίτη 12 Μάη 
θα ταξιδέψουμε 
με τους στίχους 
του Άλκη Αλκαίου...
στο Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας...
στις 12:00
 Οι αφίσες της εκδήλωσης
 δημιουργήθηκαν από 
τον Ξενοφώντα Σαχινίδη.

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Εκατομμύρια μέλισσες βρέθηκαν νεκρές σε περιοχή όπου φυτεύτηκε γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι

Εκατομμύρια μέλισσες βρέθηκαν νεκρές στο Οντάριο του Καναδά, σε περιοχή όπου φυτεύτηκε γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι.

Ο τοπικός μελισσοκόμος Dave Schuit, ο οποίος παράγει μέλι στο Elmwood έχασε 37 εκατομμύρια μέλισσες, περίπου 600 κυψέλες.

"Από τη στιγμή που άρχισε να φυτεύεται το καλαμπόκι, οι μέλισσές μας πέθαιναν κατά χιλιάδες", λέει ο Schuit.

Πολλοί μελισσοκόμοι κατηγορούν τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα γι' αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή. Ενώ πολλές χώρες της ΕΕ τα έχουν απαγορεύσει, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ ακόμα δεν έχει απαγορεύσει τα εντομοκτόνα, που κατασκευάζονται από την εταιρεία Bayer CropScience Inc.

Δύο από τα καλύτερα σε πωλήσεις φυτοφάρμακα της Bayer, το Imidacloprid και το Clothianidin, είναι γνωστό ότι εισχωρούν στη γύρη και το νέκταρ και μπορεί να βλάψουν ωφέλιμα έντομα, όπως οι μέλισσες. Η εμπορία αυτών των φυτοφαρμάκων συνέπεσε επίσης και με την εμφάνιση των θανάτων μελισσών σε μεγάλη κλίμακα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ξεχάστε χημικά και «φιδάκια» – 9 φυτά που απωθούν τα κουνούπια

99999

Με την είσοδο του καλοκαιριού όλο και πιο πολύ περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας σε εξωτερικούς χώρους. Πολλές φορές τα κουνούπια όμως δεν μας αφήνουν να απολαύσουμε την παραμονή μας στον κήπο ή στην βεράντα, και αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε σε διάφορες εντομοαπωθητικές λύσεις (χημικές ή δύσοσμες).

Σας παρουσιάζουμε εννέα φυτά που έχουν έντονη απωθητική δράση για τα κουνούπια, αφού τα αρώματα τους από τα έλαια που περιέχουν δεν αρέσουν στα κουνούπια και τα διώχνουν. Φυτέψτε κάποια από αυτά τα φυτά στον κήπο σας ή σε γλάστρες κοντά στά σημεία που καθόσαστε. Παράλληλα αδειάζετε το νερό από τα πιάτα των γλαστρών σας αφού τα κουνούπια γεννούν τα αβγά τους σε στάσιμα νερά.

Σιτρονέλλα (Cymbopogon citratus)
115651
Η σιτρονέλλα αποτελεί το κύριο συστατικό των διαφόρων αντικουνουπικών που κυκλοφορούν στην αγορά, όπως λοσιόν, αρωματικά κεριά κ.τ.λ. Είναι επίσης βασικό βότανο της ταυλανδέζικης κουζίνας πιό γνωστό ως lemon grass. Το φυτό είναι ένα πολυετές γρασίδι που στο κλίμα μας φτάνει το ένα μέτρο περίπου. Θέλει ηλιόλουστη έως φωτεινή θέση στον κήπο ή στην βεράντα μας και είναι πολύ εύκολο φυτό στην καλλιέργειά του με διακοσμητική αξία στο παρτέρι ανάμεσα σε άλλα φυτά ή σε μεγάλες γλάστρες. Θέλει αρκετό πότισμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Κυνήγι κατά της πλαστικής σακούλας εξαπολύει η Ευρώπη


Τη χρήση της πλαστικής τσάντας μιας χρήσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να περιορίσει κατά το ήμισυ μέχρι το 2019 ο νόμος που υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 28 Απριλίου 2015.
Οι πλαστικές σακούλες αποτελούν τεράστια περιβαλλοντική πληγή, καθώς βλάπτουν ανεπανόρθωτα τα θαλάσσια οικοσυστήματα και τα πουλιά, ενώ απαιτούνται αιώνες ώστε να βιοδιασπαστούν πλήρως.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις κάθε χρόνο απορρίπτονται στην Ευρώπη περίπουοκτώ δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ξερολιθιές (φωλιά) - Ανέκδοτο τραγούδι του Μάριου Τόκα και Άλκη Αλκαίου







(Ανέκδοτο....)
Στίχοι: Άλκης Αλκαίος
Mουσική: Μάριος Τόκας

Κάποια Κυριακή του Μάρτη
στις ξερολιθιές
Ρώτησα ένα λουλούδι 
και μου 'πε πως με θες
Ρώτησα ένα λουλούδι
και μου πως με θες.

Μη ρωτάς που ξημερώνω γιατί 
στο 'χω πει
Ποτέ φωλιά δεν φτιάχνει
το μοναχό πουλί
Ποτέ φωλιά δεν φτιάχνει, καλέ μου
το μοναχό πουλί.

Δέξου της βροχής τα δώρα
και της μοναξιάς
Για να 'ρχεσαι τα κρύα βράδια 
και να μ' αγαπάς
Για να 'ρχεσαι τα κρύα βράδια
και να μ' αγαπάς.


Αποτέλεσμα εικόνας για Μίλτος Πασχαλίδης

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

4-10 Μαΐου: Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας αφιερωμένη στα Παιδιά



"Τίποτα δεν είναι πιο συγκλονιστικό από το θάνατο ενός παιδιού,
και τίποτα πιο παράλογο από το θάνατο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα."
Αλμπέρ Καμύ


Σ΄ ολόκληρο τον κόσμο, 186.300 παιδιά χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει πως κάθε μέρα, περισσότερα από 500 παιδιά χάνουν την ζωή τους. Χιλιάδες άλλα τραυματίζονται.


Οι τροχαίες συγκρούσεις αποτελούν ένα από τα κύρια αίτια θανάτου για τα παιδιά 15 έως 17 ετών.



Η τρίτη Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, από τις 4 έως τις 10 Μαΐου 2015, θα εστιάσει στο θέμα Παιδί και Οδική Ασφάλεια. Στόχος είναι να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες παιδικές ζωές και να ενισχυθεί η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών.


Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Η Telegraph αποθεώνει την Ήπειρο-Το δημοσίευμα εξυμνεί το ορεινό τοπίο της Ηπείρου, το οποίο μάλιστα παρομοιάζει και με την Σκωτία

Περίοπτη θέση στις περιγραφές έχει το φαράγγι του Βίκου, που σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, είναι το βαθύτερο στον κόσμο


Σε ένα εγκωμιαστικό άρθρο, η Telegraph αναφέρεται στις ομορφιές της Ηπείρου, την οποία χαρακτηρίζει ένα από τα καλύτερα κρυμμένα τουριστικά μυστικά της Ελλάδας.Περίοπτη θέση στις περιγραφές της έχει το φαράγγι του Βίκου, που σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, είναι το βαθύτερο στον κόσμο, ενώ ειδική μνεία γίνεται στα Ζαγοροχώρια, τα τοξωτά γεφύρια της περιοχής, τον μυθικό ποταμό του Αχέροντα και φυσικά τις σμαραγδένιες παραλίες της."Βρισκόμαστε στο απόγειο του καλοκαιριού, κι όμως, μέχρι στιγμής στο ταξίδι μου έχω συναντήσει ελάχιστους τουρίστες, πέρα από ένα μικρό τσούρμο Γερμανών, Ιταλών και Ελλήνων. 

Μέρα Μαγιού μου μίσεψες...


«Ήταν τα πρώτα ποιήματα μου που είχαν μελοποιηθεί. Μου έκανε τρομερή εντύπωση, μα είναι δυνατόν η ποίηση να βρει μια πλήρη αντιστοιχία με την μουσική. Μέχρι τίνος έλεγα ότι η κάθε τέχνη είναι αυτάρκης και δεν έχει ανάγκη από την βοήθεια της άλλης. Αλλά όταν έγραψες τον Επιτάφιο και αργότερα φυσικά την Ρωμιοσύνη που ήταν η μεγάλη δόξα σου, είπα πραγματικά ότι εδώ πέρα είναι ένας δρόμος για να πλησιάσει η ποίηση μέσο της μουσικής εκείνους τους ανθρώπους που δεν θα τους πλησίαζε ίσως ποτέ» ο Γιάννης Ρίτσος στον Μίκη Θεοδώρακη για τον Επιτάφιο.