Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας

 Αποτέλεσμα εικόνας για κεντρο υγειασ παργασ

Μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις των κατοίκων τις Πάργας είδαμε ότι η 6η ΥΠΕ με την προτροπή του κ. Μπάρκα τον οποίο και ευχαριστούμε, προχώρησε στην έγκριση της πρόσληψης ενός επικουρικού γιατρού, ειδικότητας παθολογίας στο Κ.Υ Πάργας

ΟΜΩΣ:

Α) Το" εγκρίθηκε η πρόσληψη" γνωρίζουμε πια  πολύ καλά  ότι  είναι μια απλή έγκριση  χωρίς να σημαίνει  ότι θα γίνει και η πρόσληψη και φυσικά δεν είναι  προκήρυξη θέσης.

Β) Όλη η συζήτηση γίνεται για ένα επικουρικό γιατρό –ενώ χρειαζόμαστε δύο-. Επιπλέων ο επικουρικός  προσλαμβάνεται για ένα διάστημα για να καλύψει προσωρινές ανάγκες και μετά απολύεται. Αυτό σημαίνει ότι  αν  θελήσει να έρθει στην Πάργα θα είναι μόνο για δύο χρόνια. Αυτό  είναι αποτρεπτικό για τους γιατρούς και ένας σημαντικός λόγος που δεν προτιμούν την επαρχία .

Γ)  Γνωρίζουμε  ότι δεν μπορεί κανείς να αναγκάσει  έναν επικουρικό γιατρό να πάει  κάπου που δεν επιθυμεί. Στον κατάλογο των επικουρικών γιατρών (εδώ παραθέτουμε και το  link  http://www.dypede.gr/index.asp?a_id=317) δεν υπάρχει κανείς που να έχει δηλώσει Κέντρο Υγείας και πόσο μάλλον την Πάργα. Υπάρχει μόνο μια παθολόγος που έχει δηλώσει Ιωάννινα, με  δεύτερη επιλογή της την Άρτα. Μπορεί η 6η ΥΠΕ να αναγκάσει την συγκεκριμένη παθολόγο να έρθει στην Πάργα; Ρίχνοντας μια ματιά στον κατάλογο των επικουρικών γιατρών είμαστε σίγουροι πως δεν μπορεί αν δεν το θελήσει η ίδια. Και αν δε θελήσει  τί γίνετε με εμάς;

Δ) Το Κ.Υ της Πάργας αντιμετωπίζει και ακόμη ένα πολύ σπουδαίο πρόβλημα που είναι η συνταξιοδότηση  και των δυο γιατρών που στελεχώνουν τώρα το Κ.Υ.  (τέλος του 2017 ο ένας και τέλος του 2018 ο άλλος). Με δύο χρόνια λοιπόν επικουρικό γιατρό -αν έρθει-  δεν λύνουμε κανένα πρόβλημα.

Το θέμα δεν είναι απλό και η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μία πρώτη κίνηση μεν αλλά πολύ  γενική και αόριστη  χωρίς τίποτε το χειροπιαστό.

Με απόφαση λοιπόν της συντονιστικής μας επιτροπής συνεχίζουμε  ενωμένοι και δυναμικά τον αγώνα μας, με επαφές  με όλους τους θεσμικούς φορείς και κινητοποιήσεις  μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος χωρίς ημίμετρα.

   Κοινό αίτημα όλων είναι και παραμένει:

·         Η συνεχή (εικοσιτετράωρη και σε καθημερινή βάση) λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάργας με ειδικευμένους γιατρούς και ασθενοφόρο.

·         Και η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ σε κομβικό σημείο του Δήμου Πάργας.


Η αμέσως  επόμενη επαφή είναι  με τον Αντιπεριφερειάρχη την Τετάρτη με παρουσία και του Δημάρχου Πάργας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου