Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΣΤΟΧΟΙ

Ψάχνοντας στο διαδίχτυο σελίδες και blogs για την Πάργα και την ευρύτερη περιοχή βρήκα κυρίως τόπους προώθησης τουριστικών επιχειρήσεων. Ο τουρισμός είναι μεν σημαντικός για τον τόπο, είναι η κυριότερη δραστηριότητα και πηγή ευημερίας για τους κατοίκους, αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτό.
Η Πάργα δεν τελειώνει με τα τραπεζάκια της παραλίας, τα δωμάτια ή τις ομπρέλες του Βάλτου αλλά είναι το κέντρο μιας ευρύτερης περιοχής που επεκτείνεται πέρα από τα διοικητικά όρια του Δήμου (με τα χωριά Ανθούσα, Αγιά, Αγιά Κυριακή και Λιβαδάρι ) και του Νομού: από τις εκβολές του Αχέροντα έως τα Σύβοτα και τα απέναντι νησιά των Παξών…το «Βόρειο Ιόνιο».
Βόρειο Ιόνιο, λοιπόν...μια περιοχή με ενιαία μορφολογία και ιστορία, κοινές δραστηριότητες, παραδόσεις και προβλήματα, με ανθρώπους που είναι μεταξύ τους γνωστοί ,φίλοι ,συγγενείς, συμπέθεροι, κουμπάροι και συνάδελφοι.
Άνθρωποι με ιδέες, γνώσεις και ανησυχίες, άνθρωποι δημιουργικοί, με φαντασία, προβληματισμούς και ενδιαφέροντα. Άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους, που έχουν επιλέξει να ζουν σε αυτόν, που νοιάζονται γι’ αυτόν : για το περιβάλλον του, τη κοινωνία του, τον πολιτισμό του και τις υποδομές του.
Πάνω σε αυτή τη βάση δημιουργείται η ανάγκη ενός διαδικτυακού χώρου που να συγκεντρώνει και να προβάλλει τις πολιτιστικές δραστηριότητες, τα προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής , τους συλλόγους ,τις κινήσεις πολιτών ,τα προϊόντα, τα γεγονότα, ιστορίες και αρχειακό υλικό όπως και τα σημαντικά πρόσωπα που ζουν σε αυτόν τον τόπο, ή κατάγονται από αυτό, και το έργο τους.
Όλα αυτά με άποψη και πολιτική συνείδηση, μακριά και απέναντι από συμφέροντα, διαπλοκές και κομματικές εξαρτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου